Untitled Document

Szerkesztőség:

 

Vidák RékaVidák Réka
(főszerkesztő)
Tizedikes diák vagyok, idén jelentkeztem a Pont Nekedhez, 2013 márciusától pedig én lettem a főszerkesztő. Több cikkem és fotóm jelent már meg a suliújságban. Nincs kimondottam egy kedvencem, a lényeg, hogy írhassak! Szeretek együtt dolgozni ezzel a csapattal, a közös munka inkább szórakozás, mint nehéz feladat. Az újságírást szívesen folytatnám majdani felnőtt életemben, ha egyszer innen elballagok.

 

 


Mári László LeventeMári László Levente
(webmester)
2012 szeptembere óta járok a VMG-be, és ezzel együtt próbálok minden téren történelmet írni az újságban! Szakterületem a honlapkészítés, Photoshop-képszerkesztés, flash-animációk készítése, alapszintű programozás és a támogatókkal való kapcsolattartás. Ez alatt a négy év alatt, ameddig itt leszek, nem kis céljaim vannak az újsággal! Pont Neked! 

 

 

 

Szalma LiliSzalma Lili
(rovatvezető)
Immár harmadik éve vagyok a Vörösmarty Gimnázium diáklapjának tagja, és máig nem bántam meg, hogy anno kilencedikesként beültem az induló szakkör első órájára. Büszke vagyok arra, hogy az iskola életében először ez a szerkesztőség tudta lehetővé tenni egy állandó iskolaújság meglétét, és hogy én részt vehettem ebben. Szeretek írni, ez alatt a pár év alatt számos cikk, interjú jelent meg a nevem alatt. Emellett az Ide süss! rovat alapötlete és írása köthető hozzám. Bízok a majdani új szerkesztőség(ek)ben, mert fontosnak tartom, hogy az iskola életében a diákok számára legyen egy olyan újság, amit a magukénak érezhetnek, és ami az őket érintő témákról, nekik szól.

Horváth ÁdámHorváth Ádám
(sportrovat)
Már harmadik éve vagyok a gimnázium tanulója, de őszintén szólva fogalmam sincsen arról, miért nem volt bennem elég bátorság, hogy jelentkezzek az újsághoz! Idén vettem a fáradságot, és megkerestem a szerkesztőséget annak érdekében, hogy a média ezen ágában is kipróbálhassam magamat! És ha már újságírás, akkor biztosan sport, mert imádom! Versenyszerűen kipróbáltam már az életben legalább 8-10 sportot! Ez az a téma, amiben igazán otthon érzem magam, s remélem, hasznos és szórakoztató írások kerülnek majd ki a kezeim közül.

 

Volf FanniVolf Fanni
(rovatvezető)
A lap indulásától kezdve a szerkesztőség csoport tagja vagyok. Nem volt kérdéses, hogy beülök-e az újság megbeszélésére még anno kilencedikben, hiszen általános iskolában sulirádióztam, így már tudtam, mi fán terem a média. Az elmúlt két év alatt abban a nemes feladatban részesültem, hogy csinálhattam a kérdezz-felelek rovatot, és szabadon írhattam cikkeket is. Úgy gondolom, mindenki jól kijön a másikkal az újságban, és a hangulat is nagyon jó, ezért a következő majdnem két évemet is a Pont Neked csapatával szeretném eltölteni.

Bíró BalázsBíró Balázs
(újságíró)

2013 áprilisában csatlakoztam a szerkesztőséghez, első cikkemet az iskolai kerékpártároló hollétéről írtam, melyben Szilasné Mészáros Judittal beszélgettem – nem kis feladat volt elsőre, mondhatom. Következő cikkeimet az éppen legaktuálisabb témákról szeretném írni, hogy mindig tájékozottak legyetek. Ugyanakkor bármiről szívesen írok, ami engem is érdekel, meg olyanról is, ami nem annyira. Bár eddig csak egy cikkem jelent meg, imádom az egészet, főleg a kirándulásokat, amikor nem kell iskolába menni. 


Horváth ViktóriaHorváth Viktória
(újságíró)
Én azért jelentkeztem újságírónak, mert édesapám erősködött. Csak az ő kedvéért kezdtem írni a Pont Neked újságban. De idővel rájöttem, hogy nem is rossz dolog, ha arról írhatok, amiről szeretnék. Nem utolsó sorban nagyon jó a társaság. Sokat köszönhetek nekik: segítettek, ha szükségem volt rájuk, és nagyon jó tanácsokat adtak a cikkeimmel kapcsolatban. Ennek a szuper csapatnak és az írói szabadságnak köszönhetően immár ez a harmadik éven a suliújságnál.

 


Horváth NóraHorváth Nóra 
(újságíró)
Írásaimmal elsősorban szórakoztatásra törekszem, de igyekszem felhívni a figyelmet azokra a visszáságokra is, amik mellett általában csukott szemmel megyünk el.Később megélhetési szinten is újságírással szeretnék foglalkozni.

Kontra RoxánaKontra Roxána
(újságíró)
Már három éve vagyok a Pont Neked szerkesztőségének tagja. Mindenféle cikket írok. Nagyon örülök, hogy kilencedikben jelentkeztem a laphoz. Mindig is ki akartam próbálni, milyen lehet az újságírás. Imádom a Pont Neked csapatát. A régi tagokkal már nagyon összekovácsolódtunk, de annak is nagyon örülök, hogy ennyi sok új tag lett az idén. Remélem, az idei évben is legalább olyan sok számot ki tudunk adni, mint tavaly.

 

 

Kozma SzabolcsKozma Szabolcs
(újságíró)
Első évemet töltöm a VMG-ben és az első félév környékén merült fel bennem az ötlet, hogy szívesen csatlakoznék az iskolaújság szerkesztőségéhez. Mindig is vonzott a média leginkább a filmek és az újságírás. Első cikkem megírása nagy feladat volt mert ötletem nem volt azzal kapcsolatban hogy miként fogjak hozzá.Remélem hasznos tagja leszek a szerkesztőségnek.

 

 

 

 

Mudra ReginaMudra Regina
(újságíró)
Vannak, akiknek hívás kell, hogy rátaláljanak az újságra, és vannak olyanok is, akik maguktól is tudják, hogy ott a helyük. Két-három hónappal az indulást követően csatlakoztam a Pont Neked stábjához. Drescher Barbi megkért, hogy írjak egy cikket külsősként. (Volt egy üres oldal a lapban.) Miután leadtam az első művemet, kedvem támadt másról is írni. Így lettem szabadúszóból állandó tag. Nem hiszem, hogy az írás olyan nagy ördöngösség lenne. Csak arról kell mesélni, amit szeretsz. Én emiatt csatlakoztam a szerkesztőséghez. S bár viszonylag ritkán jelenik meg cikkem az újságban, ha mégis, abba szívem-lelkem beleadom.

 

 

Mihálka AttilaMihálka Attila
(újságíró)
Sziasztok! Mihálka Attila vagyok, az iskolaújsághoz már lassan két hónapja csatlakoztam. Önmagamról mindig is nehezen tudtam írni, de azért megpróbálkozom a bemutatkozással ebben a pár sorban. Ha egy szóval kéne leírnom magam, az biztosan a "lusta" lenne. Tudniillik, ezt a bemutatkozást is egy laza hónappal a határidő után készítettem el, szimplán csak azért, mert nem volt kedvem megcsinálni, sőt, az újsághoz is csak a főszerkesztőnk, Réka hosszabb idejű noszogatása után csatlakoztam, mert ugye ez rengeteg időt vesz el a semmittevésemből. De végül is, nem bántam meg. Hogy mi a célom az újságírással? Az, hogy az emberek, miután elolvasták a cikkemet, egy huzamosabb idő után is mosolyogva, vagy akár nevetve emlékezzenek vissza rá. Bármilyen témában szívesen írok, ha valamiféleképpen el lehet hülyéskedni; komoly dolgoknál egyszerűen nem jön az ihlet.

 


Nedeczky ZsófiaNedeczky Zsófi
(újságíró)
Kilencedikes vagyok, már az év legelején jelentkeztem az újsághoz. Célom, hogy a célközönség színes, érdekes olvasnivalót kapjon kézhez, minden hónapban. Az első interjúmat Szilasné Mészáros Judit igazgatóasszonnyal készíthettem, ami nagy élmény volt a számomra. Mostantól minden hónapban egy-egy öregdiákkal készített interjúmat olvashatjátok. Remélem, hogy a véleményük segít PONT NEKED a pályaválasztásban.

 

 

 

 

Névay LiliNévay Lili
(újságíró)
Még új vagyok az újságnál és csak egy cikkem jelent meg eddig, de remélem a jövőben sokszor hallotok (olvastok) majd rólam. Azért szeretem az újságot, mert jó a hangulat, aki tag, mindenki élvezi. Igazán örülök, hogy megkaptam a lehetőséget, hogy csatlakozzak és remélem, hogy miután elballagtam évekig jó érzés tölt majd el, mikor visszagondolok a Pont Neked -re.

 

 

Pávölgyi EszterPálvölgyi Eszter
(újságíró)
Még egy éve se vagyok a szerkesztőség tagja , de nagyon szeretem ezt a csapatot , hisz mosolygósak vidámak és talán néha még hiperaktívak is pont mint én . Aki még nem tudta rólam annak most elárulom , hogy cheerleader vagyok , vagyis lételemem a szurkolás .

 

 

 

 

 

Szolnoki BarnaSzolnoki Barna
(újságíró)
Én vagyok az az ember, aki öncélúan lépett be az újságba. Azt hiszem, mindenki akar közölni valamit, vagy sugározni önmagát más emberek felé - és a Pont Neked-ben ennek helye van! Így hát azt hiszem, nekem is. Természetesen ide nem az elborult, négy fal közötti léleköntvények kerülnek, mert ugye az iskola népéért élünk és halunk mi, újságírók. Csupa olyan írást olvashattok tőlem is, ami titeket is érint. Az alkotás egy fénykép arról, ahogy én látom a világot, mint diák, mint gyerek, vagy éppen mint zenész, vagy önironikus és szarkasztikus padtöltelék. Ami nevetséges, azon nevetni kell, ami értékes, azt meg megragadni. Ez az, amit én közvetítek az újságon keresztül.

 

 

 

Szőcs EtusSzőcs Etus
(újságíró)
Idén lettem tagja az újság szerkesztőségének, a főszerkesztő által. Az pedig, hogy írhatok ennek a lapnak, nagyon sokat jelent nekem. Ugyanis számomra tulajdonképpen az írás jelent mindent. Felnőttkoromban majd regény-, valamint újságíró szeretnék lenni, az iskola kiadványa pedig remek lehetőséget nyújt arra, hogy már most kipróbálhassam magam ezen a területen.

 Varga DorkaVarga Dorka
(újságíró)
Azért jelentkeztem az újságba, mert nagyon érdekel az újságírás, és emellett a dolgok szervezése is lételemem. A szüleim is támogatták az ötletet, hogy jelentkezzek, és sok segítséget adnak mindig. Azt tanultam tőlük, hogy csak akkor csináljak valamit, ha szeretem. És ezt nagyon szeretem.

 

 


Maróti Zsolt ViktorMaróti Zsolt Viktor
(újságírást segítő pedagógus)
2011 szeptemberében vettem át a diákújságírást patronáló tanár szerepét a VMG-ben. Főleg a tartalom figyelése és a szövegek korrektúrázása tartozik a feladatkörömbe, de besegítek a fényképezésben és a tördelésben is, s legtöbbször a borítót is én "követem el" a szerkesztőségi ülések ötletbörzéje után. Remélem, hogy a Pont Neked az új tanévben is sikeres lesz, és minden diák megcsillogtathatja majd tehetségét azok közül, akik elég bátrak csatlakozni a csapathoz!

 


 

Támogatóink:

Amerikai Intézet

 

No Comment Hip-Hop Tánciskola